Geschiedenis

Image weber
Elke ochtend als de bakker zijn gordijnen opende werd de familie Weber wakker door het harde ratelende geluid dat bij het openen werd veroorzaakt. GeÔrriteerd door dit geluid ontwierp Alexander Weber een 'stille' gordijnrail door gesilliconiseerd aluminium en hoogwaardig nylon met elkaar te combineren.

Deze nieuwe gordijnrail van Silent Gliss werd het begin van een groot succes. Konrad Bratschi, schoonzoon van Alexander Weber, begon dit nieuwe innovateve product wereldwijd onder licentie op de markt uit te brengen. De Silent Gliss gordijnrail werd hierop al gauw de standaard binnen de markt.

De technieken en technologieŽn - van origine ontwikkeld door Alexander Weber - van Silent Gliss (een naam afgeleid van het Franse werkwoord glisser, wat glijden betekent) hebben de afgelopen 50 jaar een revolutie doorgemaakt in de wijze waarop gordijnen en binnenzonweringen functioneren en werken.

Na de eerste 'stille' gordijnrail, ontwierp Silent Gliss rail die geschikt was om te buigen voor toepassingen in gebogen situaties en de eerste elektrisch bediende gordijnen middels een druk-knop-aansturing.†

De permanente zoektocht van Silent Gliss naar innovatieve producten binnen de wereld van binnenzonwering- en raamdecoratiesystemen werd onlangs wederom† bevestigd met de Silent Gliss 2600, ons nieuwe vouw-paneelsysteem.
Klik hier voor de†Tijdlijn
back    
 
Stoffen
Image
Wij bieden een breed aanbod met stoffen voor zowel huiselijke als projectmatige toepassingen.
 
Nieuwe producten
Image
Silent Gliss Child Safety
Een uniek integraal onderdeel waarmee het leven van een kind kan worden gered